Study  |  Projects  |  ATELIER 8000

ATELIER 8000   Projects   Study

 
 

Shopping gallery Přerov

Reconstruction and completion of the existing shopping centre Prior - conversion into modern urban shopping centre in the broader city centre at the pedestrian route between the centre and residential quarters of the city - good quality urban facility complementing the character of the location. The rational, harsh concrete block as for the shape and material, with rounded corner, is complemented with light weighted steel elements of escape galleries, staircases and smaller mass of atrium and sky-lights with transparent filling made of perforated metal sheet. Steel structures on the façade allow coordinated placement of advertisement. The part of the parterre leading towards both main pedestrian routes includes glassed entrances to the passage; shopping windows make the adjacent urban space livelier. The width is sufficient for placement of front gardens, season booths and urban mobiliary. The parking is on the roof which ends with a high attic on the perimeter, partly covered with textile membranes. The playful figures on the attic are in contrast with the rationality of the fundamental elements. The bright and pure interior forms a sort of backbone, an indoor shopping street illuminated from the top.

 

Back

Category:Offices and retails
Client:PRIOR, obchodní domy, a.s.
Built project:2016
City:Přerov
Galerie Prerov-22Galerie Prerov-23Galerie Prerov-18Galerie Prerov-16Galerie Prerov-17Galerie Prerov-19Galerie Prerov-15Galerie Prerov-03Galerie Prerov-06Galerie Prerov-02Galerie Prerov-01Galerie Prerov-07Galerie Prerov-09Galerie Prerov-12Galerie Prerov-11